română ro
  • română ro
  • English en
  • Deutsch de
Pret redus la ulei de floarea soarelui presat la rece
română ro
  • română ro
  • English en
  • Deutsch de
Cart 0

Faina/malai

Grâul spelt (Triticum spelta) este un cereal antic cu o istorie care datează de mii de ani. Este un rudă îndepărtată a grâului modern și a fost cultivat încă din 5000 î.Hr. Grâul spelt este cunoscut pentru rezistența sa la condiții dificile, rezistența la dăunători și potrivirea sa pentru agricultura organică. De obicei, este cultivat fără modificări genetice, ceea ce îl face o opțiune populară pentru cei care caută produse non-OMG.

 

Valoare nutrițională: Grâul spelt este bogat din punct de vedere nutrițional și oferă mai multe beneficii pentru sănătate: este

o excelentă sursă de carbohidrați complecși și fibră dietetică, care ajută la digestie și promovează senzația de sațietate. Grâul

spelt conține minerale esențiale precum magneziu, fosfor și fier.

 

Este o bună sursă de vitamine din complexul B, inclusiv niacină, tiamină și acid folic. Grâul spelt conține mai multă protein decât varietățile moderne de grâu și furnizează toate cele nouă aminoacizi esențiali. Este, de asemenea, o sursă de antioxidanți și fitonutrienți.

 

 

Rețeta pâinea din grâu spelta – gust autentic și beneficii pentru sănătate

 

Blog Cum faci pâine din spelta - reteta

 

Rețeta Video: