română ro
  • română ro
  • English en
  • Deutsch de
română ro
  • română ro
  • English en
  • Deutsch de
Cart 0

Descoperă secretul unei focaccia perfecte cu aluat din făină neagră de grâu dur BIO!

faina BIO faina de grau neagra Faina integrala din grau spelta BIO Faina neagra din grau dur BIO grau ecologic retete celebre Transylvania's Finest Food trufe ulei de trufe

Rețetă aluat pentru foccacia din făină neagru grâu dur Bio

Focaccia este un tip de pâine plată, originară din Italia, care face parte din familia pâinilor cu aluat dospit. Este cunoscută pentru crusta crocantă și miezul moale și pufoas, fiind adesea presărată cu sare și arome precum rozmarin, măsline sau usturoi.

italian foccacia

 

Această pâine delicioasă și versatilă poate fi adaptată în funcție de preferințele culinare ale fiecăruia, iar procesul de preparare poate varia de la rețetă la rețetă, însă esența și savoarea autentică a focacciei rămân mereu la fel de îmbietoare și apreciate.

Ingrediente:

Cu 1 kg de făină vor ieși 6 foccacia.

Cum se face focaccia?

Făina, apa și drojdia se frământă timp îndelungat pe o masă de lemn. După ce a crescut ore întregi (uneori mai mult de 30 de ore, la frigider, pentru un miez ușor și plin de bule), se întinde manual într-o tavă mare, puțin adâncă, dreptunghiulară sau rotundă, unsă cu ulei. Înainte de coacere aluatul se poate unge cu puțină smântână pentru a nu se arde. La cuptor se va lasă în jur de 3-4 minute în funcție de cuptor.

Pentru un gust deosebit după coacere focaccia se poate unge cu un ulei cu aromă de trufe de la Transilvanya’s Finest Foods și se poate presăra și oregano.

baked tasty foccacia

Creația culinară italiană, focaccia, a cucerit inimile și papilele gustative ale celor din întreaga lume. Dar ce-ar fi dacă am aduce o abordare inovatoare la această rețetă clasică, folosind ingrediente premium și sănătoase? Cu aluatul nostru din făină de grâu dur neagră bio, prepararea unei focaccia perfecte devine o experiență delicioasă și nutritivă.

faina de grau neagra bio

Sortimente de făină de la Transylvania's Foods

În gama noastră de produse, vei găsi făină neagră din grâu dur, recunoscută pentru proprietățile sale nutritive superioare și pentru gustul bogat și consistent pe care îl adaugă oricărei rețete. Făina integrală din grâu dur este o alegere excelentă pentru cei care apreciază beneficiile integralelor și caută să integreze mai multe fibre și nutrienți în dieta lor zilnică.

Pentru cei care sunt în căutarea unei alternative mai variate și mai complexe, avem și făină neagră din grâu ecologic, care îmbină beneficiile integralelor cu calitatea premium a ingredientelor biologice certificate. Această făină oferă o aromă și o textură distincte, perfecte pentru prepararea unei game variate de produse de patiserie și produse de panificație.

Și pentru cei care își doresc să experimenteze și să descopere noi arome și texturi, avem făină neagră din grâu spelta, un ingredient tradițional cu origini străvechi și beneficii nutriționale impresionante. Făina integrală din grâu spelta este cunoscută pentru digestibilitatea sa ridicată și pentru aportul său generos de proteine și fibre.

Aceste produse pot fi achizitionate aici.

Ulei de măsline presat la rece cu aromă de trufe de vară (Tuber aestivum) puteți achiziționa aici.


Post mai vechi