română ro
  • română ro
  • English en
  • Deutsch de
română ro
  • română ro
  • English en
  • Deutsch de
Cart 0

Spaghete de Transilvania - un altfel de Spaghete Carbonara

produse ecologice fine retete celebre retete traditionale Transylvania's Finest Food

       

Spaghete Transilvania este o reintepretare a celebrei retete Spaghete Carbonara. Daca esti iubitor de ciorba de burta - reteta de Spaghete Transilvania merita sa fie incercata.

Si tot pentru impatimitii ciorbei de burta mai avem un sfat: putin usturoi 🙂
 ... a se urmari reteta video pentru mai multe detalii.

 

 

       

 

Curiozitati despre Pasta Carbonara

Beneficii consumului (responsabil) de paste

Reteta Spaghete Transilvania

 

Curiozitati despre Pasta Carbonara

  • despre "spaghetti alla carbonara" sau "pasta carbonara" (denumirea italiana a preparatului) se spune ca: daca ai fost in Roma si nu le-ai degustat, poti spune ca nu ai fost cu adevarat acolo;
  • unele ipoteze sustin ca denumirea de "carbonaro" vine de la lucratorii ce transformau lemnul in carbune in Apenini (sec al XIX-lea) - acestia mancau o masa pe baza de branza, oua, slanina si grasime;
  • reteta originala nu contine smantana;
  • ingredientele ce au stat la baza retetei autentice: falca de porc, branza pecorino,1 galbenus de ou pentru fiecare persoana, 1 ou intreg - la fiecare 3 galbenusuri folosite, sare, piper, paste lungi.

 

 

Beneficiile consumului (responsabil) de paste

  • pastele au putine calorii; nu pastele ingrasa ci sosul cu care le combinam;
  • ca si orezul, pastele sunt bogate in carbohidrati - peste 50% din alimentatia noastra ar trebui sa fie formata din carbohidrati complecsi;
  • pastele contin fitosteroli, molecule vegetale anti-colesterol foarte eficace;
  • pastele sunt bogate in vitamine din grupa B, au continutul ridicat de fier, fosfor si vitamina E ce actioneaza ca un antioxidant natural;
  • pastele contin triptofan - un aminoacid care incurajeaza productia de serotonina (hormonul fericirii);
  • pastele reduc pofta de mancare - pentru a scapa de excesul de greutate se recomanda consumul de paste din faina integrala.

 

 

 

 Reteta Spaghete Transilvania

       

 Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

 200 g fasii de burta
 300 ml supa de vita | sau pui
 200 ml smantana de gatit
 100 g parmezan | ras
   80 g spagheti
   60 g slanina
     1 ou
 sare piper

Pentru decor: patrunjel tocat, parmezan ras.

Punem intai pastele la fiert in apa sarata ce clocoteste.

Cat pastele fierb - punem intr-o tigaie slanina taiata cuburi, dupa cateva minute adaugam fasiile de burta, asteptam sa se patrunda bine, iar apoi adaugam supa de vita (sau pui). Lasam totul la foc mic pana se reduce cantitatea de supa.

Intre timp pregatim sosul (precum la pastele carbonara) dintr-un ou, smantana de gatit si parmezan, potrivim de sare si piper. 

Adaugam sosul in tigaie peste fasiile de burta, daca dorim sosul putin mai consistent putem adauga inca putin parmezan si mai lasam cateva minute. 

Cand spaghetele sunt gata, se pun peste sosul preparat, se omogenizeaza - apoi se servesc - nu inainte de a presara parmezan si patrunjel tocat.

Pofta buna!

Pentru alte detalii a se vedea reteta video:

 


Post mai vechi Post mai nou