Reteta de Sorbet de dovleac - propusa de Transylvania's Finest Food este o bautura festiva servita ca aperitiv sau chiar digestiv, sau poate fi prezentata si drept un desert pentru adulti. Cu mici ajustari, reteta Sorbet de Dovleac poate deveni preparatul preferat al celor mici - cand vine vorba de retete sanatoase cu dovleac.
Folosit ca ingredient activ in produsele farmaceutice, dovleacul binecunoscut pentru proprietatile sale benefice, ar trebui nelipsit din alimentatie. Dar pana la beneficii, nu putem sa nu trecem in revista cateva aspecte ale Sorbetului - acest preparat cu un continut scazut de grasimi - mult mai sanatos decat inghetata...
Curiozitati despre Sorbet
- sorbetul este la fel de dulce ca o inghetata, dar nu este inghetata! ...ci un desert facut din piure sau suc de fructe inghetat;
- se pare ca a fost inventat inaintea inghetatei
- nu contine lapte, frisca sau smantana, ceea ce il face un preparat preferat atat de vegetarieni, cat si de cei cu intoleranta la lactoza;
- sorbetul este deseori servit intre mese, dar poate fi oferit atat ca un desert de sine statator, cat si inainte, in timpul sau dupa felul principal;
- pentru sorbet se poate folosi orice fruct, se indulceste cu miere sau sirop de zahar, iar unele retete contin alcool.
Beneficii ale consumului de dovleac
- dovleacul poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale; reduce aparitia diabetului; intareste sistemul imunitar; ajuta la imbunatatirea vederii;
- cu un continut scazut de calorii, dovleacul stimuleaza pierderea in greutate;
- previne aparitia bolilor cardiovasculare - prin continutul ridicat de potasiu si vitamina C;
- datorita continutului ridicat de fibre, dovleacul este benefic pentru imbunatatirea digestiei
- avand un continut bogat de magneziu semintele de dovleac imbunatatesc calitatea somnului si mentin sanatatea aparatului urinar;
Reteta Sorbet de dovleac - ingrediente:
100 g piure de dovleac congelat
50 g curmale (taiate cuburi)
100 ml suc de piersici
50 ml sampanie
10 ml agurida sau zeama de lamaie
Pentru decor: seminte de dovleac, menta, piper.
Prepararea este extrem de simpla - punem in mixer: dovleacul congelat, sucul de piersici, sampania, agurida sau zeama de lamaie, adaugam - in loc de zahar sau sirop de zahar - curmalele taiate si mixam bine.
Spre a sublinia nota festiva recomandam servirea Sorbetuluui de dovleac in pahare de sampanie.
Decorul - dupa preferinta - se realizeaza adaugand piper, seminte de dovleac, frunze de menta.
* pentru a transforma acest preparat intr-unul agreat de copii, se poate suplimenta cantitatea de curmale si elimina sampania.
** de-asemenea, curmalele pot fi inlocuite cu stafide
Mai multe detalii in reteta video de aici: