română ro
  • română ro
  • English en
  • Deutsch de
20% off siropuri cu COD iulie20
română ro
  • română ro
  • English en
  • Deutsch de
Cart 0

Reteta Bruschette Cardinal – “hrana saracului”     

produse ecologice fine retete traditionale Transylvania's Finest Food

   

 

        

O reteta de bruschette pe cat de simpla si usoara pe atat de delicioasa: Bruschette Cardinal.

Cum bine stiti, reteta de bruschette apartine aperitivelor de origine italiana.

La sud de Napoli, in regiunea Calabria, bruschetta se numeste Fedda ruscia (felie de paine prajita) si este mancata cu ulei de masline, sare, piper si oregano sau boia.

Pentru prepararea “Hranei saracului” (cum se mai numeste) - la Transylvania’s Finest Food – noi am inlocuit uleiul de masline cu uleiul de hribi; iar pentru a pastra notele mediteraniene, am innobilat reteta cu: mascarpone si parmezan.  Nu ne crede pe cuvant si incearca si tu acest aperitiv simplu, dar deosebit de savuros si sanatos, daca alegi sa il prepari cu ingrediente  corespunzatoare nevoilor tale.

 

     

 

Cum de fapt la baza retetei de bruschette sta painea asezonata cu diferite ingrediente, nu putem sa nu aducem in discutie cateva curiozitati si beneficii ale acesteia.

Curiozitati despre paine

Beneficii ale painii

Reteta apertiv Bruschette Cardinale - o reteta simpla si usor de preparat in cazul in care doresti ceva gustos si sanatos, sau musafiri neanuntati iti trec pragul 😉

 

Curiozitati despre paine

  • Romanii sunt dintre cei mai mari consumatori de paine din Europa.
  • Intrebuintata cu moderatie painea ofera energia necesara creierului şi sistemului nervos si ajuta la transformarea alimentelor in energie contribuind totodata la reglarea functiilor intestinale
  • Painea nu ingrasa! …ci asocierile ei nepotrivite cu anumite alimente. Astfel ea este recomandata de unii nutritionisti in curele de slabire, datorita continutului scazut de lipide, zahar si grasimi.
  • … poate suna paradoxal pentru unii, dar painea ajuta la controlul greutatii! Ea aduce organismului un aport insemnat de fibre, proteine si glucide; oferind astfel o senzatie de satietate pentru timp indelungat. Daca vei consuma moderat paine de calitate, poti evita “rontaitul” dintre mese.
  • Evita sa depozitezi painea in plastic sau langa o sursa de caldura (frigider, masina de spalat, aragaz, plita). Cu cat painea este tinuta mai aproape de caldura, cu atat mucegaieste mai repede. Painea nu se pastreaza in plastic, ci in pungi de hartie, recipiente speciale sau chiar in prosop (precum o pastrau batranii).
  • Painea nu se tine la frigider, dar se poate pastra optim la congelator.
  • Truc pentru a avea paine calda si a doua zi: incalzeste painea la cuptor la 250 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute.

 

Beneficii ale painii

🥖 painea cu maia - datorita indicelui glicemic mai scazut decat painea facuta cu drojdie - este recomandata pentru persoanele diabetice;

 

🥖 painea integrala - este cea mai bogata in minerale, fibre si aminoacizi; ajută la mentinerea greutatii si mentine valori normale ale tensiunii;

 

🥖 painea cu tarate - este foarte bogata in vitamine de tip B si este o importanta sursa de fibre; painea cu tarate ajuta la asimilarea fierului, magneziului si calciuului in organism; acest tip de paine este recomandat mai ales in alimentatia copiilor

 

🥖 painea neagra este o sursa naturala de vitamine (B1, B2, B3 si E), de fosfor si minerale; indicele glicemic este relativ scazut si poate fi consumata de toata lumea.

 

🥖 painea de secara - mai bogata in fibre decat painea alba - ajuta tranzitului intestinal si previne constipatia.

 

🥖 painea graham contribuie la scaderea colesterolului, controleaza diabetul zaharat, scade riscul cardiovascular, ajuta la scaderea in greutate.

 

 

Reteta apertiv Bruschette Cardinale - o reteta simpla si usor de preparat in cazul in care doresti ceva gustos si sanatos, sau musafiri neanuntati iti trec pragul 😉

 

     

 

Pentru aceasta reteta ai de nevoie de:

  Paine (la alegere)

  120 g mascarpone

    30 g ulei de hribi

    60 g parmezan ras

 

Painea se feliaza, pe diagonala, la aproximativ 4 cm grosime; adaugam - in functie de dimensiunea feliei de paine - cate o lingurita de ulei de hribi, deasupra punem un strat de mascarpone de aproape 1 cm jumatate – apoi stratul superior al bruschettei este format din parmezan - dupa gust.

Astfel preparate, bruschettele vor fi bagate la cuptor pentru aproximativ 6 -7 min la o temperature de 170 de grade C.

 

Pentru mai multe detalii urmareste reteta video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Post mai vechi Post mai nou