română ro
  • română ro
  • English en
  • Deutsch de
română ro
  • română ro
  • English en
  • Deutsch de
Cart 0

Reteta Humus Negru - gustul zeilor

produse ecologice fine retete celebre retete traditionale Transylvania's Finest Food

 

              

O reteta de humus pe cat de inedita, pe atat de sanatoasa si gustoasa – reteta noastra de humus negru este reinterpretarea celebrei retete cu ajutorul amprentei Transylvania’s Finest Food.

Cum e humusul veti intreba 😊 si de ce e negru?!

Haideti sa le luam pe rand: la Transylvania’s Finest Food am ales sa inlocuim nautul cu fasolea, iar culoarea preparatului vine de la usturoiul negru pe care l-am folosit ca ingredient.

Pentru ca reteta propusa ofera - pe langa a fi un preparat super sanatos si posibilitatea de savura gustul umami, e musai de incercat!  

       

 

Ce este gustul umami

Beneficii ale usturoiului negru

Simpla reteta de Humus Negru by Transylvania’s Finest Food:

 

Ce este gustul umami

  • gustul umami este cunoscut ca fiind cel de-al 5 – lea gust dupa dulce, acru, amar, sarat;
  • umami – este un cuvant preluat din japoneza – si poate fi tradus prin “gust delicios” sau “gustul zeilor”
  • pe langa usturoiul negru, gustul umami mai poate fi savurat in sosul de soia, scoici, stridii, ceai verde, alge, sardine, anumite tipuri de branza…
  • datorita cantitatii ridicate de amino-acizi, gustul umami poate evidentia alte gusturi; iata de ce un preparat ce contine gustul umami, este ideal servit - inainte de felul principal - ca aperitiv;
  • din moment ce umami face alte gusturi mai puternice, nu mai sunt necesare cantitati mari de sare sau de zahar, dietele bolnavilor sau copiilor devin astfel mai sanatoase.

Beneficii ale usturoiului negru

🧄usturoiul negru – binecunoscut pentru gustul umami ce se regaseste din ce in ce mai mult in gastronomie si medicina alternativa - are consistenta unei caramele moi, un gust dulceag si poate fi mancat si direct, ca un snack;

🧄 usturoiul negru contine o cantitate dubla de antioxidanti fata de usturoiul alb si are efecte miraculoase fata de organism;

🧄 printre altele, usturoiul negru reduce colesterolul rau, dar si aparitia unor tipuri de cancer;

🧄 organismul absoarbe mult mai usor nutrientii continuti in usturoiul negru, ceea ce il face mai usor de digerat decat usturoiul alb;

🧄 usturoiul negru nu prezinta mirosul specific, asadar nu modifica mirosul corporal dupa consum, deci poate fi consumat oricand si de oricine;

🧄 pe langa rolul deosebit ce il are in buna functionare a sistemului cardiovascular, usturoiul negru poseda un puternic efect antibiotic, intareste sistemul imunitar si osos, ajuta la cicatrizarea ranilor, scade tensiunea arteriala, regleaza tranzitul intestinal, faciliteaza digestia

🧄 in retetele Transylvania’s Finest Food folosim usturoi negru - un produs 100% natural – obtinut din usturoi alb nemodificat, ori alterat chimic – procesat la o anumita temperatura si umiditate chiar in complexul nostru @Ganesti.

Usturoi Negru puteti comanda aici

 

     

    Simpla reteta de Humus Negru by Transylvania’s Finest Food:

          

     

    Truc 1: pentru a spori savoarea fasolei, incerca urmatorul truc: trage fasolea la tigaie pana ce isi schimba putin culoarea. Apoi pregateste-o dupa metoda cunoscuta (pune-o la inmuiat - macar 12 ore – clateste-o, apoi pune-o la fiert…)

     

    Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

    200 g de fasole fiarta

     100 g de tahini

      30 ml agurida sau suc de lamaie

      50 ml ulei de nuca

        1 catel de usturoi alb

        7 catei de usturoi negru

        apa

        sare, chimion, miez de nuca

     

    Punem intr-un recipient fasolea fiarta, o dam la blender, adaugam usturoiul alb, 5 catei de usturoi negru, sare, chimion, tahini, agurida sau zeama de lamaie, putin ulei de nuca, folosim din nou blenderul – adaugam apa in functie de consistenta dorita; si verificam de sare si piper.

    Punem pe platou nautul sub forma de piramida – pe care o aplatizam – decoram cu miez de nuca rupt sau taiat grosier, adaugam putin ulei de nuca; si cei 2 catei (ramasi) de usturoi negru - taiat in bucati.

    Simplu si gustos!

     

    Truc 2: pasta de tahini poate fi inlocuita cu success cu pasta de nuca.

     

    Pentru mai multe detalii urmareste reteta video

     

     


    Post mai vechi Post mai nou