Trufe = aurul negru al gastronomiei - Mozartul ciupercilor - diamantul bucatariei. Acestea sunt doar cateva dintre etichetele pe care trufele si le-au castigat de-a lungul vremii.
Reteta desertului cu trufe propusa de Transylvania's Finest Food este incredibila din cel putin 3 motive: este foarte rapida, foarte simpla si in acelasi timp foarte gustoasa si sanatoasa. Ce mai putem adauga despre ea: poate fi servita atat ca desert, cat si ca aperitiv, sau antreu.
Trufele considerate nestematele bucatariei de lux reprezinta plusul de savoare ce face diferenta cand vine vorba de un preparat gourmet. Combinatia dintre trufe proaspete si mierea de salcam reprezinta unul dintre cele mai simple, dar de efect trucuri pe care merita sa-l incerci si in propria ta bucatarie.
Unii le considera a fi magice, altii terapeutice, dar un lucru este cert sunt sanatoase si naturale.
Curiozitati despre trufe
Beneficiile consumului de trufe
Reteta desert incredibil cu trufe
Curiozitati despre trufe:
- denumirea de trufa vine din cuvantul latin tuber si inseamna cocolos;
- din cele mai vechi timpuri, trufele sunt cunoscute ca fiind un fin afrodisiac;
- desi multi aseamana trufele cu ciupercile, ele cresc sub pamant pana la o adancime ce variaza intre 1-20 cm - nu au picior, radacini si nici palarie;
- trufele sunt cunoscute de aproape 4000 de ani: in Grecia Antica se credea ca trufele erau facute de fulgerele ce loveau solul, romanii le consumau pentru proprietaile terapeutice, iar egiptenii le mancau acoperite cu grasime de gasca;
- necunoscatorii pot confunda adevaratele trufe cu asa numita “ trufa de pustiu”, o trufa falsa, asemanatoare cu cea reala, ce nu are un gust propriu, insa are capacitatea de a absorbi aromele din jurul ei;
- se considera ca trufele sunt alimentul natural cel mai scump.
Beneficii ale consumului de trufe
- scade colesterolul
- controleaza glicemia
- ajuta la regenerarea ficatului
- reduce inflamatiile
- combate infectiile bacteriene
- ajuta la prevenirea cancerului
Reteta desert incredibil cu trufe
Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
80 g unt (gras)
4 felii de paine (fara coaja)
o trufa proaspata
miere de salcam (dupa gust)
Prajim feliile de paine dupa preferinta, le ungem cu unt, adaugam miere de salcam dupa gust, iar apoi razuim trufa proaspata.
Simplu - gustos si sanatos!
Pentru alte detalii vezi reteta video aici: